Også nedgang i Aalborg Lufthavn

aalborg lufthavn fly passagererLUFTHAVNE: Oktober blev en god måned for chartertrafikken i Aalborg Lufthavn, som så tilbagegang i indenrigs- og udenrigstrafikken. Fra marts næste åbner Lufthansa rute fra Aalborg til Frankfurt.

Selv om oktober bød på et mindre fald i passagertallet, peger mundvigende i den rigtige retning i Aalborg Lufthavn. Det skyldes, at det sidste måned blev oplyst at et af verdens største flyselskaber, Lufthansa, åbner på Aalborg Lufthavn fra 30. marts næste år med rute til Frankfurt.

”Selv om vi må notere et fald i oktober i år i forhold til samme måned sidste år, bød årets oktober på mange positive nyheder, siger lufthavnsdirektør, Søren Svendsen. ”Det er historisk, at vi snart siger goddag til selveste Lufthansa, som kommer til at flyve to gange dagligt til Europas tredjestørste trafikknudepunkt. Vi får ny charteroperatør i form af SunCharter, og snart kan man for første gang i min tid flyve på skicharter med Højmark Rejser fra lufthavnen.”

Udenrigstrafikken havde sidste måned et fald. 29.158 passagerer rejste til udlandet fra Aalborg Lufthavn i oktober. Det er et fald på 4,1 pct. I samme måned forrige år rejste 30.410 passagerer på udenrigsruterne.

Chartertrafikken voksede 9,9 procent.  I alt rejste 16.024 charterpassagerer til og fra Aalborg mod 14.578 sidste år.

Indenrigstrafikken på ruten til Københavns Lufthavn viste også sidste måned et fald på 7,2 pct. Her rejste 81.228 passagerer i oktober mod 87.518 passagerer året før. Ruten til København er den klart største for Aalborg Lufthavn.

Totalt blev det til en tilbagegang på 4,6 pct. i forhold til samme måned sidste år. 126.410 passagerer rejste til og fra Aalborg Lufthavn i oktober år – lidt over 6.000 færre end i oktober 2013.