OK fra skolerne til elevers ferierejser

Et-typisk-klasselokale-551x367Ifølge Berlingske mener 75% af skolelederne, at det er i orden at børnene tager på ferie uden for de officielle ferieuger.

Avisen har spurgt knap 1300 skoleledere og 284 har deltaget. Halvdelen svarer, at der i hver klasse er mindst tre elever væk på ferie uden for skoleferierne. 75% af skolelederne, der har svaret, mener ikke, at ferierne udgør et problem: ”Jeg tror, at skolelederne har lært at leve med, at det er sådan, det er”, siger Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen. ”Det er et vilkår i vores samfund, at der er så mange, der har råd til at rejse på ferie. Det er blevet allemandseje og ikke længere luksus kun er for de rige”.

Børnene skal have godkendelse fra skolen, men det er dog nærmest en formalitet, og det er som sådan fint, mener Claus Hjortdal.

Undervisningsminister Ellen Trane Nørby synes, at udviklingen er helt i orden, så længe skoler og forældre fastholder dialogen.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.