OK fra skolerne til elevers ferierejser

Et-typisk-klasselokale-551x367Ifølge Berlingske mener 75% af skolelederne, at det er i orden at børnene tager på ferie uden for de officielle ferieuger.

Avisen har spurgt knap 1300 skoleledere og 284 har deltaget. Halvdelen svarer, at der i hver klasse er mindst tre elever væk på ferie uden for skoleferierne. 75% af skolelederne, der har svaret, mener ikke, at ferierne udgør et problem: ”Jeg tror, at skolelederne har lært at leve med, at det er sådan, det er”, siger Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen. ”Det er et vilkår i vores samfund, at der er så mange, der har råd til at rejse på ferie. Det er blevet allemandseje og ikke længere luksus kun er for de rige”.

Børnene skal have godkendelse fra skolen, men det er dog nærmest en formalitet, og det er som sådan fint, mener Claus Hjortdal.

Undervisningsminister Ellen Trane Nørby synes, at udviklingen er helt i orden, så længe skoler og forældre fastholder dialogen.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.