Olsen-banden får eget univers i filmstudie

olsen-bandenNationalklenodierne Egon, Benny og Kjeld får fredag sammen med Yvonne, Børge og de øvrige folkekære karakterer deres eget univers, når Nordisk Film åbner en ny, permanent udstilling.

De får plads i verdens ældste filmstudie hos Nordisk Film i Valby, hvor filmene blev optaget for snart 50 år siden, og udstillingen indvies på fredag, skriver politiken.dk.

Den første Olsen-banden-film kom i 1968, den sidste i 1998, og der er blevet plads til kendte genstande som Yvonnes margueritkjole, Egons bowlerhat, Kjelds jordemodertaske, et Franz Jäger-pengeskab, den røde kuffert og Bennys dims, der kan bruges til at dirke enhver lås op.

I udstillingen kan man bl.a. gå opdagelse i Dynamit Harrys skur i Sydhavnen, slå et smut forbi kriminalkommisær Jensens kontor eller besøge Yvonnes dagligstue og flere af de andre ikoniske kulisser.

Weekenden står i det hele taget i Olsen-bandens tegn. Lørdag er det nemlig 40 år siden, den mest populære film af alle, ‘Olsen-banden ser rødt’, fik premiere. Jubilæet bliver markeret af den danske Olsen Banden-fanklub med en særlig rundvisning i Det kgl. Teater.

Åbning af Olsen-banden-univers sker den 30. september på Mosedalvej i Valby.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.