Opbakning til Femern-projektet svigter

NYFemern2528ILV06054155PortalArea1Mens usikkerheden om forbindelsen vokser, trækker flere forligspartier nu i land.

I oktober mente Dansk Folkeparti, at projektet til 60 milliarder kroner var i fornuftig udvikling. Nu er tonen en anden, og det gælder også Liberal Alliance, De Radikale og SF.

”Projektet vakler og vi trykker ikke på nogen ja-knap til Femern, før vi har fuldstændig sikkerhed for, at økonomien hænger sammen”, siger Kim Christiansen, transportordfører i DF.

Trafikforskere har sat spørgsmålstegn ved den forventede trafik og dermed økonomien. Entreprenørernes tilbud var 8,9 milliarder kroner over forventningen og den EU-støtte, der blev tildelt i sommer, var halvt så stor som forventet, skriver finans.dk.

På den tyske side har de seneste måneder vist, at høringer og potentielle retssager kan forhale processen i flere år.

”Projektet er risikofyldt, og jeg er ikke længere sikker på, at det kan lade sig gøre”, siger Andreas Steenberg, transportordfører for De Radikale.

I starten af marts kommer en vurdering af økonomien fra revisionshuset E&Y. Entreprenørernes bud udløber den 1. maj.

Transportminister Hans Christian Schmidt ønsker ikke at udtale sig om sagen, før man har holdt møde i forligskredsen i denne uge.

x

Læs Også

MSC Cruises får sit nye flagskib, MSC Seaside

MSC Seaside er leveret fra Fincantieri værftet og er det andet nye krydstogtskib, som MSC har søsat i 2017. Skibet får hjemmehavn i Miami og er første skib i MSCs Seaside klasse.

Politiet tager 20 spritbilister hver dag

Sidste år sigtede politiet 7.203 personer for spritkørsel, viser tal fra Rigspolitiet. I julefrokostsæsonen sætter politiet ind med ekstra kontrol. Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden opfordrer til at lade bilen stå

Ny ledelse for RCL Cruises i Norden

Julie Ødegaard er udpeget som midlertidig General Manager Nordic for Royal Caribbean International Ltd (RCL). Hun får ansvaret for Royal Caribbean International, Celebrity Cruises og Azamara Club Cruises i Norden.

Konkurs i airberlin koster Rejsegarantifond millionbeløb

LUFTFART: Flere hundrede danske passagerer vil få dækket deres udgifter til ubrugelige flybilletter med airberlin - minus selvrisikoen på 1.000 kroner.

Konkurrencemyndigheder undersøger Lufthansa

LUFTFART: De tyske anti-kartelmyndigheder har bedt Lufthansa om forklaring på stigende priser på tysk indenrigs efter airberlin gik konkurs. Lufthansa vil gerne udbyde 1.000 ekstra flyvninger om måneden.

Lufthansa pumper 700.000 ekstra sæder ud på tysk indenrigs

LUFTFART: I kølvandet på airberlins konkurs mangler der skønsmæssigt over 50.000 månedlige flysæder på de tyske indenrigsflyvninger. Lufthansa-selskab alligevel ikke til København.