Opblødning i Alitalia-forhandlinger

Air France-KLMs CEO Jean-Cyril Spinetta, som mødte fagforeningslederne i Rom i går, tilbød også at udvide forhandlingsperioden ud over 31. Marts, som ellers var sat som deadline. Men det italienske finansministerium, som administrerer regeringens 49,9% af aktierne, går imod forlængelsen.

Tre førende fagforeninger kom med positive meldinger efter det indledende møde og de vil gerne fortsætte forhandlingerne, som de beskriver som positive, mens to pilot-sammenslutninger ikke er tilfredse med AF-KLMs indrømmelser.

Air France-KLM har tidligere sagt, at man vil opgive overtagelsen, hvis man ikke havde fået løst alle problemer inden 31. marts, men nu er der sket en opblødning på dette punkt og forhandlingerne ventes genoptaget fredag når der er kommet et revideret udspil om reduktioner af arbejdsstyrken.

Den første plan lød på reduktion med 2.100 stillinger samt halvdelen af personalet i Alitalias ground service. Denne plan kræver fagforeningen reduceret med 40%.

Forhandlingerne sendte kortvarigt aktien op med 33% inden den blev suspenderet igen.

Salget af Alitalia er blevet et vigtigt emne i den italienske valgkamp, hvor tidligere premierminister Silvio Berlusconi siger, at han vil nedlægge veto mod handelen for at fremme et italiensk bud på Alitalia. Den afgående premierminister Romano Prodi siger, at han også gerne ser en italiensk køber, men at der hidtil ikke har været et seriøst modbud til Air France-KLM.

Skrevet af