Øresundspendlingen stiger

Foto: News Øresund.

Foto: News Øresund.

Antallet af daglige pendlere over Øresund steg med 300 personer til 16.100 om dagen viser en analyse fra Øresundsinstituttet.

Pendlingen steg fra 15.800 i 2013 til 16.100 personer, som i 2014 enten kørte over Øresundsbron eller benyttede færge mellem Helsingør og Helsingborg. Ifølge Øresundsinstituttet skyldes væksten, at det danske arbejdsmarked har fået det bedre, skriver News Øresund.

Sidste år steg antallet af beskæftigede i Danmark med 28.000 personer og niveauet er det højeste siden oktober 2009. Som følge af det steg antallet af svenskere, som begyndte at arbejde i Danmark med 29% i perioden januar-august 2014 i forhold til samme periode året før.

Også Øresundsbron viser positiv udvikling. Den totale vejtrafik stiger nu for første gang siden 2009. Sidste år steg vejtrafikken over broen med 3,4% til gennemsnitligt 18.964 køretøjer om dagen.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.