Oslo har Europas farligste luft

Luften i Norges hovedstad og flere andre norske byer er nu så farlig at mennesker i risikogrupper bør holde sig borte eller blive inden døre.

Forureningsgraden er ”rød”, den næsthøjeste grad på den anvendte fire graders skala, fremgår det af websiden luftkvalitet.info. Det gælder for Oslo, Drammen og Fredrikstad.

Det røde niveau betyder ifølge nyhedsbureauet NTB, at risikoen er betydelig. Børn og voksne med  for eksempel luftvejsproblemer bør begrænse tiden udendørs og holde sig borte fra de værste områder.

Udstødning og pejsebrænde er årsag til det meste af den farlige luft. Det er op til vejret at fjerne forureningen, men ligesom i Paris tidligere på året er vejret i Norge lige nu for stillestående til at gøre det ordentligt. På hjemmesiden airqualitynow.eu fremgår det, at luften i Oslo netop nu formentlig er Europas værste, selv om Berlin og flere franske byer også har det dårligt.

Oslo er derfor blandt de storbyer, som overvejer forbud mod udstødningsrør i løbet af 2020’erne.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.