Oslo har Europas farligste luft

Luften i Norges hovedstad og flere andre norske byer er nu så farlig at mennesker i risikogrupper bør holde sig borte eller blive inden døre.

Forureningsgraden er ”rød”, den næsthøjeste grad på den anvendte fire graders skala, fremgår det af websiden luftkvalitet.info. Det gælder for Oslo, Drammen og Fredrikstad.

Det røde niveau betyder ifølge nyhedsbureauet NTB, at risikoen er betydelig. Børn og voksne med  for eksempel luftvejsproblemer bør begrænse tiden udendørs og holde sig borte fra de værste områder.

Udstødning og pejsebrænde er årsag til det meste af den farlige luft. Det er op til vejret at fjerne forureningen, men ligesom i Paris tidligere på året er vejret i Norge lige nu for stillestående til at gøre det ordentligt. På hjemmesiden airqualitynow.eu fremgår det, at luften i Oslo netop nu formentlig er Europas værste, selv om Berlin og flere franske byer også har det dårligt.

Oslo er derfor blandt de storbyer, som overvejer forbud mod udstødningsrør i løbet af 2020’erne.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.