Over 10% fyres i Wonderful Copenhagen

melodi grand prix københavn 2014, foto Andres Putting (EBU)Det gigantiske Eurovision-underskud får nu alvorlige konsekvenser for en af arrangørerne. WoCo fyrer ni af 83 ansatte. I forvejen er to ledende medarbejdere blevet afskediget og bestyrelsesforman Michael Metz Mørch har trukket sig.

Ifølge MetroXpress vil Wonderful Copenhagens ledelse afskedige ni af organisationens 83 ansatte: ”Det er meget beklageligt, men det er jo den hurtigste og nemmeste måde at spare på”, siger Per Roswall, bestyrelsesmedlem i Wonderful Copenhagen, til MetroXpress.

Afskedigelserne vil indgå i ledelsens spareplan, som mandag skal forelægges på et bestyrelsesmøde i Wonderful Copenhagen.

Dansk Folkepartis regionsrådsmedlem, Kenneth Kristensen Berth, undrer sig over, at Wonderful Copenhagens adm. direktør, Lars Bernhard Jørgensen, ikke er med i fyringsrunden. SFs Lise Müller kalder de mange afskedigelser for ’superærgerlige’, skriver bt.dk.

Statsrevisorerne valgte torsdag, at sætte Rigsrevisionen til at undersøge, hvorfor Eurovision Song Contest endte med at overskride budgettet med 77 millioner kroner. Den tidligere bestyrelsesformand Michaiel Metz Mørch var modstander af at lade Rigsrevisionen få indblik i Wonderful Copenhagens sagsakter. Det var en stærkt medvirkende årsag til, at Horestas repræsentant i WoCos bestyrelse, Bella Centers adm. direktør Allan Agerholm valgte at trække sig fra bestyrelsen.

Den nye bestyrelsesformand, Peter Højland, er ikke afvisende overfor Rigsrevisionen, selv om WoCo ikke er en offentlig virksomhed, men en erhvervsdrivende fond.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.