Over en million krydstogtgæster i 2017

De danske krydstogthavne kan se frem til et ekstra travlhed i 2017, hvor fem danske byer sætter rekord i antal krydstogtgæster.

Skagen, Aarhus, Aalborg, Fredericia og København kan gøre klar til at tage imod et rekordstort antal turister ad søvejen og for første gang nogensinde runder det samlede antal krydstogtgæster i Danmark en million fra de i alt 491 krydstogtskibe, der har meldt deres ankomster. Desuden ventes mindst 300.000 besætningsmedlemmer, som vil skabe liv og omsætning, viser en opgørelse fra Cruise Copenhagen Network.

I 2016, da der kom 866.000 krydstogtgæster til Danmark, var der en samfundsøkonomisk effekt på ca. 1,35 milliarder kroner. Omregnet til beskæftigelse svarer det til, at krydstogterne skabte job til næsten 1.900 danskere.

I København bliver der i år sat rekord med 850.000 krydstogtturister. Det er en fremgang på 110.000 i forhold til sidste år. Samtidig viser en undersøgelse fra 2016, at 94% af de gæster, der var her kort tid, at København svarede til – eller oversteg deres forventninger. Hos de krydstogtgæster, der både startede og sluttede deres togt i København, var 97% meget tilfredse med besøget.

Havnene uden for hovedstaden runder for første gang 200.000 gæster i 2017. Bortset fra Hundested, der stadig er i startfasen som destination, er der fremgang for alle danske krydstogtdestinationer.

”Vores store styrke i Danmark er et stærkt samarbejde på tværs af brancher og på tværs af hele landet, som er unikt i den internationale krydstogtbranche. Det giver os international gennemslagskraft, når vi samarbejder om en målrettet indsats over for rederierne, der planlægger turene, og rejseagenterne, der sælger billetterne,” siger Claus Bødker, krydstogtchef i Wonderful Copenhagen.

De danske krydstogthavne, der er samlet i Cruise Copenhagen Network hos Wonderful Copenhagen, er: København, Aarhus, Aalborg, Helsingør, Fredericia, Kalundborg, Hundested, Skagen og Rønne.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.