Overborgmester vil have elbusser

el-bus linkkerKøbenhavns dieselbusser skal udskiftes med elbusser i takt med kontrakterne på busdriften udløber fra 2019 og frem.

”Elbusser vil være med til at sikre Københavns Kommunes mål om at blive CO2-neutral i 2025”, siger overborgmester Frank Jensen på baggrund af en rapport fra Siemens, som fastslår, at en omlægning af de 33 buslinjer med 385 busser til elbusser, vil koste 68 millioner kroner mere om året end dieselbusser. 49 millioner heraf skyldes den høje afgift på el til busser, en afgift, som el til togdrift er fritaget for, skriver politiken.dk.

”Det er absurd, at afgiftspolitikken favoriserer diesel frem for el. Og det er helt sort, at busserne i den kollektive trafik skal betale 200 gange mere i elafgift, end DSB”, siger Frank Jensen.

Elafgiften på en elbus er omkring tre gange så høj som på en dieselbus, fremgår det af et svar fra Skatteministeriet til Folketinget.

Frank Jensen vil nu henvende sig til regeringen for at få den til at se på afgiftsstrukturen.

”Siemens rapport viser, at det er teknologisk og økonomisk inden for rækkevidde at omlægge de 33 buslinjer til el. Det er noget, vi må prioritere uanset afgifterne”, siger han.

Strøm til elbusser har været fri for afgift. Fritagelsen blev forlænget til og med i år og partierne bag denne aftale skal til efteråret drøfte afgift på el til busser.

Ud over elbusser omfatter rapporten busser, der kører på biogas og biodiesel, samt to forskellige hybridbusser. Elbusser vil være billigere end både biogas- og biodieselbusser.

Da de fleste buslinjer krydser kommunegrænserne, vil en omstilling til elbusser skulle ske i samarbejde med nabokommunerne.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.