Overnatningstal på rekordkurs trods nedgang

konkurrence-ferie-dk15Sommervejret og en tidligere tysk sommerferie smitter af på overnatningstallene for august. Det samlende antal overnatninger faldt med 3,4% sammenlignet med august 2015. Der er forventninger om nyt rekordår. 

Der var 7,8 millioner overnatninger i august på danske hoteller, campingpladser, feriecentre og feriehuse m.fl. Det var en nedgang på 3,4% i forhold til 2015, hvor tallet var helt oppe på otte millioner, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Juli og august er traditionelt de travleste måneder med mange overnatninger især på campingpladser, i feriehuse og feriecentre men også på hotellerne, og her har sommeren 2016 samlet set slået sidste års rekordår med en marginal fremgang på 0,8% til i alt 19 millioner.

Hotellerne er gået frem med 4,2 pct., og har haft den bedste august nogensinde. Feriecentrene står for en fremgang på 8,4%, hvor imod udviklingen er knap så positiv for feriehuse og campingpladser, der gik tilbage.

“Tyskerne har i år primært holdt sommerferie i juli, hvor vi faktisk hørte om mangel på kapacitet til de mange gæster. Sidste år var august rekord for feriehusene, da de tyske gæsters hovedferie lå på dette tidspunkt. Dertil kommer, at det ustabile sommervejr også har en betydning, særligt for camping, og noget tyder på, at feriecentrene har nydt godt af det”, siger Susanne Nordenbæk, chef for turisme- og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv.

”Vi har rundet 38 millioner overnatninger år til dato, hvilket er en stigning på 1,75% i forhold til 2015. Det tegner altså til, at dansk turisme kan runde 50 millioner overnatninger i år, såfremt vi få et positivt efterår. Det er især hotellerne, som har et godt år med en fremgang på 4,3%, men det har også betydning, at en stor branche som feriehusene holder sidste års positive udvikling og vokser med 1,3%”, siger Susanne Nordenbæk.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.