Overnatningstal på rekordkurs trods nedgang

konkurrence-ferie-dk15Sommervejret og en tidligere tysk sommerferie smitter af på overnatningstallene for august. Det samlende antal overnatninger faldt med 3,4% sammenlignet med august 2015. Der er forventninger om nyt rekordår. 

Der var 7,8 millioner overnatninger i august på danske hoteller, campingpladser, feriecentre og feriehuse m.fl. Det var en nedgang på 3,4% i forhold til 2015, hvor tallet var helt oppe på otte millioner, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Juli og august er traditionelt de travleste måneder med mange overnatninger især på campingpladser, i feriehuse og feriecentre men også på hotellerne, og her har sommeren 2016 samlet set slået sidste års rekordår med en marginal fremgang på 0,8% til i alt 19 millioner.

Hotellerne er gået frem med 4,2 pct., og har haft den bedste august nogensinde. Feriecentrene står for en fremgang på 8,4%, hvor imod udviklingen er knap så positiv for feriehuse og campingpladser, der gik tilbage.

“Tyskerne har i år primært holdt sommerferie i juli, hvor vi faktisk hørte om mangel på kapacitet til de mange gæster. Sidste år var august rekord for feriehusene, da de tyske gæsters hovedferie lå på dette tidspunkt. Dertil kommer, at det ustabile sommervejr også har en betydning, særligt for camping, og noget tyder på, at feriecentrene har nydt godt af det”, siger Susanne Nordenbæk, chef for turisme- og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv.

”Vi har rundet 38 millioner overnatninger år til dato, hvilket er en stigning på 1,75% i forhold til 2015. Det tegner altså til, at dansk turisme kan runde 50 millioner overnatninger i år, såfremt vi få et positivt efterår. Det er især hotellerne, som har et godt år med en fremgang på 4,3%, men det har også betydning, at en stor branche som feriehusene holder sidste års positive udvikling og vokser med 1,3%”, siger Susanne Nordenbæk.