Overraskende direktørskifte i Horesta

40-årige Katia K. Østergaard (foto) afløser Lone Njor Hulth, adm. direktør i for hotel- og restaurationsbranchens arbejdsgiverforening, Horesta, de seneste otte år.
 
Katia K. Østergaard har været i direktionen i Dansk Erhverv. Hun er advokat og har tidligere stået i spidsen for Horestas arbejdsgiveraktiviteter og overenskomstforhandlinger. Herefter var hun personaledirektør i Hilton Nordic Region, indtil hun igen gik ind i organisationsverdenen, som direktør i Handel, Transport & Service, der siden blev til Dansk Erhverv.
 
”Turisterhvervet er med en årlig omsætning på over 72 mia. Danmarks fjerdestørste eksporterhverv og fortjener langt større politisk bevågenhed end i dag. Det er en stor, fælles udfordring at gøre opmærksom på erhvervet og de store vækstmuligheder, så politikerne kan udnytte dem,” siger Horestas formand, hoteldirektør Jens Zimmer Christensen, og tilføjer:

”Til det formål har vi brug for nye stærke og visionære kræfter, her er Katia Østergaard oplagt med hendes erfaring som topchef i organisationsverdenen.”

 

Katia Østergaard ser det som en vigtig opgave at bidrage til et styrket turisterhverv, som taler med én stemme.
”Turisme og oplevelseserhvervene skal være med til at sikre vækst for Danmark. Arbejdspladserne i dette erhverv kan ikke outsources til udlandet. Det er et erhverv i vækst og med et kæmpe potentiale,” siger hun.

 

Katia K. Østergaard er gift og mor til to børn på 5 og 11 år. Hun er bl.a. medlem af Danmarks Vækstråd, Konkurrencerådet og bestyrelsesmedlem i Center for Kultur- og Oplevelsesøkonomi. Hun er også initiativtager til netværket ”Expat in Denmark,” der vil tiltrække og fastholde kvalificeret udenlandsk arbejdskraft.

 

Skrevet af Henrik Baumgarten