Overskud i MyTravel

Hver gang MyTravel sidste år sendte en feriegæst sydpå til forskellige rejsemål, tjente rejsekoncernen 375 kr. Koncernen havde i alt 309.000 rejsende sidste regnskabsår, og det er 3000 flere end året før. Det blev til et samlet overskud på 117 mio. kr. før skat, og det er det næstbedste i selskabets historie.

”Markedet i Danmark var sidste år lidt svagere end året før, og det har vist sig i branchens regnskaber. Alligevel blev overskuddet kun ni mio. kr. mindre, og det er meget tilfredsstillende,” siger Bjarne Hornbek, der er administrerende direktør i MyTravel i Danmark.

Koncernen tjente mange penge i løbet af sidste års regnfulde sommer, og det dårlige vejr er ifølge koncernen medvirkende til, at salget af sommerrejser i år er 20 pct. højere end på samme tidspunkt sidste år.

MyTravel valgte sidste år at lukke turoperatøren Ving, der først og fremmest var rettet mod den høje ende af chartermarkedet. Koncernens ni Sunwing Resorts tilbydes i stedet af Spies, og det har ifølge Bjarne Hornbek været en succes. ”Spies har ikke blot formået at opsuge 30.000 årlige gæster med Ving. Salget er tillige blevet øget med 68 pct.,” konstaterer Bjarne Hornbek.

(Morgenavisen Jyllands-Posten, d. 31. januar, 2008)

Skrevet af