Overtagelse af Bella Center udskudt

Alt var lagt op til en spændende fremtid for Bella Center i fredags og et kapitaltilskud på ca. 160 mio. kr., hvilket igen ville betyde en helt ny ejerkreds frem for gruppen omkring ejendomsinvestor i Proark, Michael Kaa Andersen, som med 35 procent ejerandel i dag, ville miste sin position. Det sidste lå i kortener på grund af hans økonomiske problemer. 35 procent af Proarks aktier ligger i Finansiel Stabilitet på grund af konkurser.

 

Der skulle to tredjedel flertal for at sikre overtagelsen, og her manglede i første omgang to procent af stemmerne.

 

Til Børsen siger Michael Kaa Andersen: ”Vi har fundet et alternativ, nemlig Jesta Group. Det tilbud er bedre både for aktionærer og kreditorer og omtrent det dobbelte af Soltras tilbud. Soltra er ejet af rigmanden Alshair Flyazd, som også har betydelig ejerandel i bl. a. Magasin og Illum og flere andre danske virksomheder.

 

”Forhandlinger med Solstra har igennem længere tid været i gang, og det er endt med, at der er lavet en aftale med selskabet. Sådan en aftale kan ikke brydes, blot fordi der dukker et nyt tilbud op,” siger Søren Johansen, formand for Bella Center.

 

”Vi fortsætter dialogen med aktionærerne og håber på en hurtig løsning,” siger han til Børsen.

 

Der er imidlertid ikke sået tvivl om Bella Centers fortsatte drift. Det garanterer bl. a. Nordea, som i dag ejer 10 procent af Centret.

 

Den samme besked vil personalet få her til morgen, når de møder på arbejde.

Skrevet af Ejvind Olesen