Overturisme en trussel mod miljøet

Ifølge analysefirmaet Canadean medfører den uhørt stærke vækst i turisme, som i 2016 voksede med 4,1% på globalt plan, bekymring hos myndighederne i de mest populære turistdestinationer.

Canadeans seneste turismeanalyse viser, at selv om turismen har potentiale til at forbedre livsbetingelserne for millioner gennem øget beskæftigelse, giver det alvorlige bekymringer for lande eller byer, som ikke har tilstrækkelig kapacitet med hensyn til infrastruktur og miljøbeskyttelse.

PhD Gillian Kennedy, analytiker hos Canadean: “I adskillige byer rundt om i verden, som for eksempel  Reykjavik, Amsterdam, Venedig, Barcelona og Zanzibar City, føles de negative konsekvenser af øget turisme allerede og har fået regeringerne til at løse problemerne, uden det går ud over indtjeningen”.

Problemet er akut i Island, som har oplevet en vækst af indkommende turisme på 163% mellem 2010 og 2015. Mens det har været positivt for Islands økonomi, har det skabt problemer i form af trængsel og forurening for de vigtigste turistattraktioner, og har givet regeringen betydelige problemer.

Ud over miljømæssige problemer er der opstået en boligkrise, der skyldes voldsom stigning i Airbnb boliger, specielt i Reykjavik, hvor der ikke er tilstrækkeligt mange hotelværelser til at tage imod de stigende turisttal.  Ifølge hjemmesiden Túristi er Airbnb udlejning i Island steget med 124% alene sidste år, hvilket har medført dramatiske stigninger i huspriserne i det centrale Reykjavík og stop for længere varende udlejning til faste beboere i hovedstaden.

“Den islandske regering har for nylig nævnt muligheden af at indføre en afgift for turisternes indrejse i landet, som så skulle bruges til bedre infrastruktur og øget hotelkapacitet.

“I Barcelona har de lokale myndigheder sagt, at man vil udstede bøder på 600.000 Euro til Airbnb og Homeaway for et tilbyde overnatningsmuligheder i boliger, som ikke har de krævede godkendelser med det klare formål at reducere overturismen i den populære spanske storby. I Venedig stammer overturismen blandt andet fra de store krydstogtskibe, som ifølge Unesco samtidig beskadiger den skrøbelige struktur i den smukke gamle kanalby”, skriver Gillian Kennedy.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.