På tur med ’tøserne’

”Grupperne er ofte veninder, der har holdt sammen i mange år. Det er kvinder på 30-50 år med familie, børn og en aktiv fritid, men med et behov for et pusterum fra hverdagen. Temaet er samvær, shopping, gode

restauranter – gerne med kulturelle indslag som teater og musicals. Markedet for veninde-rejser er steget med 60-65% de seneste fem år”, siger direktør Jan Vendelbo fra Spies.

 

I samme periode er der også sket en ændring af hitlisten over de mest populære storbyer. Ind er stormet Berlin og New York. Den sidste løftet frem af bl.a. en attraktiv dollarkurs.

 

Spies Citys liste over de mest populære ’pige-storbyer’ ser således ud: 1) London, 2) Paris, 3) Rom, 4) Barcelona, 5) New York, 6) Prag og 7) Berlin.

 

Også stadig flere mænd tager på tur med ’gutterne’. De er til fodbold og golf – kombineret med kammeratskab, pubber og restauranter. Golfspillerne vælger Mallorca, Gran Canaria, Tenerife og Costa del Sol. De rejser i en uge, lejer en bil og spiller golf på tre-fire baner. London er fortsat nr. 1, når der på dagsordenen står fodbold, pub-crawls og restauranter.

 

Efterårets favoritter hos mændene er: 1) London, 2) Dublin, 3) Barcelona, 4) New York, 5) Lissabon, 6) Prag og 7) Berlin.

Skrevet af Flemming Juul