På jagt efter Oregons sorte diamanter

Oregon trøfler.

Jordbunden i den amerikanske delstat er fantastisk yngleplads for lokale trøffelarter, som giver europæerne kamp til stregen.

Oregontrøflen er eftertragtet i områdets fra-jord-til-bord ideologi, som med sin stramme fokus på lokale råvarer kan sammenlignes med vores egen nye nordiske mad. Som turist i Oregon er der rige muligheder for at prøve sig af som svampejæger på egen hånd eller med en lokal guide.

Ejeren af Temptress Truffles, Alan Hagens, giver et par insidertip til de nysgerrige, som kunne tænke sig at jage Oregons sorte diamanter.

”Willamette Dalen er et godt sted at starte, men faktisk kan man finde trøfler i stort set alle skove langs vestkysten. Douglasgran og høj fugtighed er de vigtigste vækstbetingelser. Normalt begynder trøffelsæsonen i november og kan løbe helt frem til juni”.

”I Oregon er der både hvide og sorte trøfler. De hvide gemmer sig tæt på jordbunden dækket af de fugtige trænåle og har en lidt granagtig smag. De sorte er sværere at finde og ligger ofte 20-30 cm under jorden”.
”Trøfler spredes udelukkende af dyrelivet – små gnavere, egern og rådyr. Trøfler kan ikke dyrkes.

Trøffeljagt er en skattejagt. Finder man bare en enkelt trøffel på sin første tur, har det været en god jagt.

Ifølge managing director for Travel Oregon i Skandinavien, Karin Gert Nielsen, er der hver lørdag på Portlands Farmers Market et kæmpe udvalg af trøfler i alle afskygninger fra trøffelsmør til trøffelkarameller. Derudover huser markedet et hav af boder, der bugner over med friske, lokale råvarer. Besøger man Oregon i januar, må man ikke snyde sig for den årlige trøffelfestival.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.