På ferie til det halve…

all inclusive bravoFerie i hotellejlighed har ikke været danskernes foretrukne valg de seneste år. Ferieformen blev ganske enkelt overhalet af All Inclusive under finanskrisen, men nu er den på vej tilbage.

”Det er All Inclusive og hoteller med halvpension, som ca. 10% af danskerne i år har valgt fra til fordel for hotellejligheder. Flere har fået både lyst og penge til at tage ud at spise om aftenen og på den måde komme tæt på det lokale liv”, fortæller Peder Hornshøj, adm. direktør i Bravo Tours.

”En hotellejlighed er mere end en almindelig lejlighed i Danmark. Her er gode faciliteter med både restaurant og fitnesscenter, samt et godt poolområde”, siger han.

Men når man selv skal købe ind, er det ikke lige meget, hvor man rejser hen – selv om det altid er billigere end at blive hjemme.

”Ingen tvivl om, at alle rejsemål kan være med, når man sammenligner med danske priser. En ferie til både Spanien og Grækenland er lig med noget billigere indkøb end i Danmark – rent faktisk kan priserne være mere en halveret nogle steder”, siger Peder Hornshøj.

Topscoreren er hverken i Spanien eller Grækenland, når man tager indkøbsbrillerne på. Rejselederne, der bor på destinationerne, har været på indkøb og én destination slog alle andre: ”Golden Sands i Bulgarien er absolut det billigste valg. Det er både en billig destination at rejse til, men også at leve i”, siger Peder Hornshøj.

Bravo Tours rejseledere købte alle: 1,5 liter Coca Cola, 2 lokale øl, 1 flaske lokal vin, 2 liter vand, 250 g. Nescafé, et franskbrød, lurpak smør, en pakke skiveost, en lille pakke bleer, spand/skovl til stranden og et badedyr til børn. Her er, hvad de måtte betale: Danmark 411 kr., Golden Sands 204 kr., Alanya 253 kr., Azorerne 267 kr., Algarve 271 kr., Rhodos 279 kr., Kreta 280 kr., Menorca 285 kr., Costa del Sol 287 kr. og Mallorca 291 kr.

x

Læs Også

MSC Cruises får sit nye flagskib, MSC Seaside

MSC Seaside er leveret fra Fincantieri værftet og er det andet nye krydstogtskib, som MSC har søsat i 2017. Skibet får hjemmehavn i Miami og er første skib i MSCs Seaside klasse.

Politiet tager 20 spritbilister hver dag

Sidste år sigtede politiet 7.203 personer for spritkørsel, viser tal fra Rigspolitiet. I julefrokostsæsonen sætter politiet ind med ekstra kontrol. Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden opfordrer til at lade bilen stå

Ny ledelse for RCL Cruises i Norden

Julie Ødegaard er udpeget som midlertidig General Manager Nordic for Royal Caribbean International Ltd (RCL). Hun får ansvaret for Royal Caribbean International, Celebrity Cruises og Azamara Club Cruises i Norden.

Konkurs i airberlin koster Rejsegarantifond millionbeløb

LUFTFART: Flere hundrede danske passagerer vil få dækket deres udgifter til ubrugelige flybilletter med airberlin - minus selvrisikoen på 1.000 kroner.

Konkurrencemyndigheder undersøger Lufthansa

LUFTFART: De tyske anti-kartelmyndigheder har bedt Lufthansa om forklaring på stigende priser på tysk indenrigs efter airberlin gik konkurs. Lufthansa vil gerne udbyde 1.000 ekstra flyvninger om måneden.

Lufthansa pumper 700.000 ekstra sæder ud på tysk indenrigs

LUFTFART: I kølvandet på airberlins konkurs mangler der skønsmæssigt over 50.000 månedlige flysæder på de tyske indenrigsflyvninger. Lufthansa-selskab alligevel ikke til København.