På vej mod Vasaløbet

Foto: Mats Lind.

Op mod 800 danskere får pulsen op i det klassiske 90-kilometers langrendsløb. Spørgsmålet er, hvordan man bedst kommer i form, for rulleski i Danmark gør det ikke alene.

”Vi ser stigende interesse i langrend blandt danskere, hvor Vasaløbet er den ultimative udfordring og motor for langrendsinteressen i det hele taget. Mange af Sveriges Vasaløbscertificerede anlæg nyder godt af interessen, da flere danskere træner til Vasaløbet netop her”, siger Kenneth Bøggild fra Danmarks Skiforbund.

I 2017 holdes Vasaløbet den 5. marts, og det skal gennemføres på under 12 timer og 15 minutter. Vasaløbet finder sted hvert år den første søndag i marts med start i Sälen og målstreg i Mora. Det hårde løb er opkaldt efter kong Gustav Vasa, som i 1521 flygtede fra den danske kong Christian den anden. Allerede i 1922 så løbet dagens lys.

For at blive officielt Vasaløbscenter skal et skisportssted tilbyde ekspertvejledning i sund kost og langrendsteknik, og man skal bo godt. Træningsfaciliteter og et snesystem, der konstant optimeres, er også et krav. Et officielt Vasaløbs-stempel er skiløberens garanti for gode træningsforhold.

“Det er glædeligt, at langrend har fået en renæssance også i Danmark. Interessen for Vasaløbet taler sit tydelige sprog, og det store snefald i Sverige i disse dage og de høje kuldegrader vil øge interessen for at gøre sig klar til det store langrendsløb. De svenske langrendsdestinationer er klar til at tage imod”, siger Anna Kron Boysen, PR Manager hos Visit Sweden.

Idre Fjäll, Ulricehamn og Billingen er nogle af centrene:

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.