Partnerskab afgør MICE-succes

MICE møder konferencer – foto Kaj Bonne

Højt humør på Dansk Erhvervs MICE-konferencen – her er Jonathan Bradshaw, direktør for The Meetology Group, i gang med sit indlæg. Klik på billedet for stort format (foto Kaj Bonne)

Der holdes årligt i Danmark op 188.000 møder med 6,9 mio. deltagere og omsætning på 21 milliarder kr. Disse møder understøtter 3.800 jobs. Men Danmark står overfor stadig større konkurrence – tidligere var f.eks. Istanbul ikke en seriøs konkurrent. Det er byen nu.

”Derfor er partnerskab mellem Københavns og en lang række aktører vigtig,” sagde Wonderful Copenhagens adm. direktør, Lars Bernhard Jørgensen, ved mødet.

Konferencen i Børssalen var arrangeret af Dansk Erhverv, Meeting Professionals International, VisitDenmark og Wonderful Copenhagen. Der blev sat fokus på den danske mødebranches udfordringer i den internationale konkurrence om at tiltrække højtforbrugende møde- og konferencegæster, der skaber nye arbejdspladser og omsætning.

Wonderful Copenhagen oplyste forleden, at WoCo sidste år vandt 57 internationale kongresser til afholdelse i København – og med dem en turismerelateret omsætning på over 1 milliard kr.

Også de kommende år tegner godt for København. 105 internationale kongresser er skrevet i ordrebøgerne. Totalt forventes knap 220.000 delegerede og 985.000 hotelovernatninger, hvilket giver en turismerelateret omsætning på 3,2 milliarder kr.