Pas på med alkoholen

Ifølge The Times er et ungt europæisk kærestepar døde i weekenden efter at have drukket forgiftet risvin på Lombok. De havde nydt traditionel risvin, arak, beretter balinesisk politi, skriver politiken.dk.

Men de er ikke de eneste omkomne af den årsag. 21 indonesere og yderligere to udenlandske turister døde den forløbne uge efter noget, der ligner en masseforgiftning, hvor yderligere 19 lokale er alvorligt syge.

En 59-årig udlænding købte risvin ved en vejside-bod og hans balinesiske kone fandt ham bevidstløs søndag. Han blev erklæret død kort efter. En 48-årig britisk født maler fra Arizona, der var på Bali på ferie, havde drukket vin fra samme producent. Også hun døde.

 

Metanol angriber øjne, lever og nyrer. De fleste ofre går i koma, og dør meget hurtigt. Så lidt som 60 milliliter, metanol kan være dræbende.

Politiet har arresteret ejeren og to ansatte på en vinproduktion i Denpaser. På stedet fandt de en 650-gallon (knap 2.500 liter) tromle med risvin, der indeholdt spor af metanol.

Ofrene har drukket arak fra den produktion, der er solgt til butikker og ved vejsiderne på Bali. Arak er en traditionel balinesisk drik, der er blevet ekstremt populær især blandt turister, efter at den indonesiske regering hævede afgifterne på importeret spiritus, og priserne røg i vejret.

Skrevet af Flemming Juul

Pas på internet-udgifterne

Hotellernes indtjening på gæsternes brug af telefoner er stort set væk efter mobilen er blevet hvermands eje. Nu prøver flere hoteller at hente penge på internetopkobling og ifølge informationschef Torben Andersen fra Spies er det ikke usædvanligt med en takst på seks Euro for en times brug af en langsom hotelforbindelse, skive epn.dk.

 

Spies har undersøgt, hvad det koster i stedet at bruge internetcaféer – og det ser ud til at være en god idé. Prislisten viser taksten for en halv og en hel times brug af internettet på en række populære rejsemål:

 

Gran Canaria: 2,50 euro og 5,00 euro, Tenerife: 1,50 euro og 2,00 euro, Mallorca (Alcudia): 1,50 euro og 3,00 euro, Mallorca (den sydlige del): 1,75 euro og 3,50 euro. Rhodos: 2,00 euro og 3,00 euro, Kreta: 2,50 euro og 5,00 euro, Kos: 1,25 euro og 2,50 euro. Ayia Napa: 1,50 pund og 3,00 pund.  Varna: 2,50 euro og 5,00 euro. Alanya: 1,00 lira og 1,50 lira.

 

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.