Pas på med…..

Forbudt på gaden i Barcelona.

Forbudt på gaden i Barcelona.

Det britiske udenrigsministerium opfordrer ferierejsende til at være mere opmærksomme på lokale bestemmelser, der kan føre til straf, som for eksempel fodring af duer, spille bingo eller spise mens man sidder på et nationalt monument.

En fjerdedel af de godt 19.000 briter, som sidste år måtte have hjælp efter arrestation eller tilbageholdelse af de lokale myndigheder et sted i udlandet, kunne have undgået straf, hvis de havde sat sig ind i lokale love og bestemmelser.

For eksempel kan man i Firenze få en bøde for at spise eller drikke i nærheden af kirker eller offentlige bygninger, og i Venedig er det forbudt at fodre duerne.

På Barbados er det forbudt – også for børn – at gå i camouflagetøj. I Barcelona er der straf for at benytte bikini-toppe eller gå med bar overkrop bortset fra strandområderne.

Fiji har forbud mod topløs solbadning og det er forbudt at tage mineralvand med til Nigeria.

Det er forbudt at nyde tyggegummi i Singapores Mass Rapid Transit (MRT) system og der er forbud mod at tage over 200 cigaretter med til Thailand. I Japan kan man blive straffet for at benytte næse-spray, selv om de er godkendt i flere andre lande.