Pas på salmonella i ferien

800px-Buffet-152% af de danske salmonellasmittede i 2013 havde infektionen med hjem fra ferie, oplyses det i DTU Fødevareinstituttets årlige rapport over blandt andet de indberettede 1136 tilfælde af salmonellainfektion.

Tyrkiet er på førstepladsen over de lande, hvor danskere hyppigst smittes. 31% af dem, der blev smittet i udlandet, fik infektionen i Tyrkiet. Herefter følger Thailand med 13% og Egypten med 8%. Højst i Europa ligger Spanien med 6%, skriver avisen.dk.

Birgitte Helwiegh, specialkonsulent hos DTU Fødevareinstituttet: ”Vores primære rejsemål er stadig Europa, men her er bekæmpelsen af salmonella i æg og fjerkræ i dag bestemt af EU-lovgivning. Derfor kan vi se, at niveauet af salmonella hos æglæggere er faldet i EU”. Hun opfordrer til, at man husker sin sunde fornuft, når man spiser i udlandet.

”Man skal sørge for at det, man spiser, er frisklavet, og at hakket kødet er gennemstegt. Husk at kigge kritisk på de steder, man spiser”, anbefaler hun.

De 1136 salmonellatilfælde, som blev indberettet i 2013, er det laveste nogensinde.