Passagerfly atter tæt på kollision med drone

1

droneLUFTFART: Tankeløse drone-brugere flyver deres droner for tæt på lufthavne, hvor de kommer i nærkontakt med f.eks. landene fly. I mandags var det ved at gå galt ved Warszawas lufthavn, hvor et landende Lufthansa-fly med 108 ombord var tæt på at kollidere med en drone.

Også i Storbritannien har myndighederne problemer med drone flyvere. I juli sidste år var landende en Airbus A320 angiveligt blot seks meter fra en drone i London Heathrow.

De britiske luftfartsmyndigheder, CAA, Civil Aviation Authority, har advaret drone-flyvere efter der fra maj sidste år til marts i år har været syv rapporterede hændelser, hvor passagerfly var tæt på at kollidere med droner ved flere engelske lufthavne.

Det er naturligvis en lovovertrædelse at flyve droner for tæt på lufthavne. Efter engelsk lovgivning skal ”drone piloter” altid kunne se deres droner, dronen må ikke være over 500 meter fra føreren og ikke flyve højere end 122 meter.

EU arbejder med fælles lovgivning for brug af droner.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

1 Comment on "Passagerfly atter tæt på kollision med drone"

Notify of
avatar
Lennart P
Lennart P

Problemet er ikke lovgivningen som sådan (jfr BL 9-4, AIC B 8/14, AIC B 8/14), men at håndhæve disse bestemmelser. Dette er et praktisk problem, som man politisk / politiært er nødt at tage fat på NU – før det koster menneskeliv.
Hvordan kan man identificere og retsforfølge ejeren / brugeren ?

wpDiscuz