Passagerfly landede i forladt lufthavn

2

sriwijaya-air-boeing-b737LUFTHAVN: Indonesiske Sriwijaya Air landede ved fejl en Boeing B737 passagerfly i forladt militærlufthavn, flyet skulle være landet i civil lufthavn – ca. 15 km længere væk.

Kaptajnen og styrmanden på en Boeing B737 fra indonesiske Sriwijaya Air overså angiveligt flyets navigationssystem og skrevne beskeder om at Tabing-lufthavnen ofte forveksles med Minangkabau-lufthavnen på Padang i det vestlige Sumatra.
Flyet med 96 passagerer var under indenrigsflyvning fra Medan i den nordlige del af Sumatra til Minangkabau.

Havarikommissionens rapport viser, at piloterne bad om visuel indflyvning til Minangkabau-lufthavnen, som de mente de kunne se visuelt.

Efter landingen kaldte de angiveligt kontroltårnet i Minangkabau-lufthavnen for at bekræfte deres landing, men Minangkabau kunne ikke se, at de var landet.
Efterfølgende sørgede kontroltårnet for, at Sriwijaya Air-flyet kunne flyve de sidste kilometer til oprindelsesmålet, Tabing.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

2 Comments on "Passagerfly landede i forladt lufthavn"

Notify of
avatar
carl b
carl b

Lander i forkert lufthavn? Det skal man skam ikke til Indonesien for. Spantax landede en DC8 i Vandel i stedet for Billund. SAS en DC9 på SAABs fabriksbane i stedet for Linkøbing. Og Conair satte en B720 på en endnu ikke åbnet lufthavn i Agadir.
Flove piloter men ingen kom noget til.

Tango Alpha
Tango Alpha

Hændelsen skete for fire år siden!!

Og blev omtalt dagen efter.

wpDiscuz