Passagerrekord for august i Billund Lufthavn

billund-lufthavn-1.jpgNormalt er det kun i juli, at der er flere end 300.000 rejsende, men i august nåede man 306.224 passagerer i Billund Lufthavn, hvilket er den største august i lufthavnens historie. I august 2013 var der 294.953 passagerer, så der er tale om en stigning på 3,8%.

”Det er utrolig dejligt, at stigningen sker over hele året og ikke blot i sommerferien. Både maj, juni, juli og altså også august sætter nye rekorder”, siger lufthavnsdirektør Kjeld Zacho Jørgensen. ”Det hænger sammen med, at stigningen i udenrigsruterne kommer fra netværksselskaberne, som har mange forretningsrejsende.”

Udenrigsruterne havde 177.771 passagerer, en stigning på 8,5%. Tendenserne er de samme som i de foregående måneder, hvor Amsterdam, Frankfurt, Istanbul, Stockholm, Keflavik og London oplever god fremgang.

”Det skyldes dels, at flere af selskaberne har øget kapaciteten, men også at selskaberne fylder flysæderne bedre”, siger Kjeld Zacho Jørgensen. ”Det fortæller også noget om, hvor vigtigt det er for virksomhederne i Vestdanmark at have gode internationale forbindelser let tilgængelige”.

Indenrigsruten til København fortsætter også med at stige. I alt rejste 11.819 med fly til og fra København, hvilket er en stigning på 21,9%.

Chartertrafikken havde 115.846 passagerer, hvilket er et fald på 2,9% svarende til 3.487 rejsende. Uroen i Egypten og Tyrkiet Ekspertens konkurs i efteråret 2013 sætter stadig spor i chartertrafikken. Således oplever både Tyrkiet, Egypten og Spanien tilbagegang i antal rejsende, mens Grækenland igen hører til blandt favoritrejsemålene.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.