Passagerrekord hos Norwegian

Faldet i belægningsprocenten kompenseres af udviklingen i enhedsindtægterne. RASK er steget med 2% til 0,51, mens Yielden steg med 5% til 0,59. RPK steg med 15%, mens ASK steg med 18%.

”Jeg er meget tilfreds med trafiktallene for juli. Udviklingen er god i samtlige nordiske lande, vi har etableret os i. At vi sætter ny passagerrekord, er et bevis på, at kombinationen af helt nye og mere miljøvenlige fly samt et godt rutetilbud bliver værdsat”, siger adm. direktør Bjørn Kjos.

Selskabet opererede 99,9% af de planlagte flyvninger, hvoraf 78,8% afgik til tiden. Punktlighedstallene er påvirket af, at ledelsen af de norske lufthavne, Avinor, ikke havde sørget for nok flyveledere i juli.

Med 1.800 flere afgange end juli sidste år har selskabet i sommerprogrammet en række nye destinationer, der er blevet modtaget over al forventning.

Næsten 700.000 rejste med Norwegian til middelhavslandene. På førstepladsen kommer Spanien med dobbelt så mange passagerer som Grækenland, der er nummer to. Herefter kommer Frankrig, Italien og Kroatien. Den mest besøgte enkeltdestination var Malaga tæt fulgt af Nice.

Storbyerne havde knap 600.000 rejsende. London var den mest populære trods lavere efterspørgsel under OL. Barcelona, Rom, og Berlin er andre storbyer, som var populære i juli.

Skrevet af Flemming Juul