Passagerrekord i Aalborg Lufthavn

En voksende kunde i Aalborg Lufthavn er Turkish Airlines – Star Alliance-medlemmet kommer fra april i år op på fem ugentlige fly mellem Istanbul og Aalborg og Billund.

En voksende kunde i Aalborg Lufthavn er Turkish Airlines – Star Alliance-medlemmet kommer fra april i år op på fem ugentlige fly mellem Istanbul og Aalborg og Billund.

LUFTHAVNE: 2013 blev rekordår i Aalborg Lufthavn med en samlet vækst på 7,5 pct. Lufthavnen får til efteråret sit eget hotel.

Lufthavnsdirektør Søren Svendsen lovede ved offentliggørelsen af novembers passagertal, at det samlede tal for hele 2013 ville blive rekord. Sådan blev det også, idet 1.422.289 passagerer rejste til og fra lufthavnen sidste år.

”2013 var et meget opløftende år for Aalborg Lufthavn. Vi er glade for vores passagertal, som især for udenrigs- og chartertrafikken er imponerende og ender med en årsrekord. Jeg noterer også, at vores analyser viser, at vores passagerer er meget tilfredse med vores service,” siger Søren Svendsen og tilføjer:

”2013 bød på flere store begivenheder. Blandt de positive var indvielsen af lufthavnens 185 mio. kr. store udvidelse, som bl.a. betød en fordobling af gate-antallet, nye ankomsthaller, en ny Tax Free butik, VIP Lounge, nye parkeringspladser til fly og endnu flere nye P-pladser til biler.

Byggeriet af et nyt lufthavnshotel er netop påbegyndt. Det skal efter planen stå færdigt til oktober, og så var det også i 2013, at regeringen besluttede en forlængelse af jernbanenettet, så Aalborg Lufthavn får tog til døren.”

Sommertrafikken i 2013 bød på flere månedsrekorder. Aldrig før har så mange rejst på sommerferie fra lufthavnen. I 2013 kunne man bl.a. byde velkommen til nye forbindelser til Stockholm, Stavanger, Alicante, Fuerteventura, Madeira og enkelte afgange til Dansk Vestindien, Den Dominikanske Republik og Cancun.

”Samtidig glæder vi os over, at det tegner til at blive et spændende 2014 med nye rejsemål til bl.a. Kos, Samos, Eilat, Almeria, Nice, Split og Grønland. Turkish Airlines meddelte desuden, at det fra slutningen af april bliver muligt at rejse direkte begge veje mellem Aalborg og Istanbul. Turkish Airlines skruer antallet af afgange op fra 3 til 5 gange om ugen,” siger Søren Svendsen.

Chartertrafikken har i løbet af 2013 det højeste niveau nogensinde. Således voksede chartertrafikken 21 pct. i 2013. I alt rejste 199.620 passagerer på charterferie fra Aalborg mod 164.531 året før.

Udenrigstrafikken viser en stigning på 35 pct. i forhold til 2012. I alt rejste 315.207 passagerer direkte til udlandet i 2013 mod 232.760 året før.

907.462 fløj mellem Aalborg og København. Det er 1,9 pct. færre end året før, hvor 925.407 rejste på Danmarks største indenrigsrute.

Aalborg Lufthavn sluttede desuden året med en december, som viste en flot fremgang på 10 pct. i forhold til december året før.