Passagerrekord i Billund

Med 2,7 mio. passagerer satte Billund Lufthavn sidste år rekord – fremgangen var 5,3 pct. Det svarer til 136.176 flere passagerer end i 2009 – største antal for lufthavnen siden åbningen i 1964.
 
Lufthavnen tilskriver fremgangen med nye ruter og flere frekvenser på eksisterende.

 

Ved sommerprogrammet sidste år holdt Air France sit indtog i Billund med 19 ugentlige afgange. Der har før været rute fra Billund til Paris de Gaulle, succesen for Air France skyldes ifølge Billunds adm. direktør, Kjeld Zacho Jørgensen, at ”der flyves til den rigtige terminal i de Gaulle – i hvert fald har den nye rute fået antallet af passagerer til Paris til at vokse over 50 pct.,” siger han til takeoff.dk

 

Også Lufthansa så sidste år stor stigning i sin rute mellem Billund og Frankfurt. Der kom ekstra afgang på hverdage. Forøgelsen gav en stigning på over end 30 pct. i passagertallet, oplyser Billund Lufthavn.

 

Billund Lufthavn fik også sidste år ny rute til Island, som Icelandair betjener tre gange om ugen i kort sommerperiode – der bliver fire ugentlige fly i dette års sommersæson.

 

Der var 11,4 pct. færre indenrigspassagerer, bl.a. fordi der i stigende grad kan flyves direkte til europæiske destinationer fra Billund, dermed kan mellemlandingen i København spares.
 
Lufthavnens største flyselskab, Ryanair, kommer fra marts med fem nye ruter ud af Billund Lufthavn og kommer dermed op på 19.
Kjeld Zacho Jørgensen forudser, at der vil komme flere Ryanair-ruter eller mere trafik på de eksisterende.

 

Sidste års omsætning i Billund Lufthavn er endnu ikke på plads; den var forrige år på over en halv milliard kr. og gav et overskud på ca. ti procent. Omsætningstallene for 2011 kommer formentlig i marts – og godkendes på generalforsamlingen i maj.
 
Der var sidste år tæt på 52.800 starter og landinger i Billund Lufthavn og et passagertal på 2,7 mio. Heraf fløj knap 1,6 mio. med rutefly, 965.000 med charterfly og 140.000 med indenrigsruten til København. 
 

Skrevet af Henrik Baumgarten

Passagerrekord i Billund

For første gang har Billund Lufthavn sendt ?ere end 300.000 passagerer med ?y i løbet af en måned. Det viser lufthavnens tal for passagertra?kken i juli 2008.

Næsten 316.000 passagerer blev betjent i lufthavnen den seneste måned, og det er en stigning på 13,3 pct. i forhold til samme måned 2007.

 

Det er publikum på de faste ruter, der har skabt fremgangen, mens der er tilbagegang i chartertrafikken, oplyser lufthavnen. 

Århus Lufthavn oplever ikke samme fremgang. Lufthavnen har haft en tilbagegang på 1,4 pct. i den samlede trafik i juli i år sammenlignet med samme måned i fjor. Chartertrafikken er faldet med 5,9 pct. mens både indenrigs- og udenrigsrutetrafikken stort set er på samme niveau.

 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.