Passagerrekord i Københavns Lufthavn

Med 23.336.187 passagerer i 2012 satte Københavns Lufthavn rekord på trods af flere konkurser blandt flyselskaberne. Samlet steg antallet af passagerer med 2,7% i forhold til 2011.

Med en stigning på 5,3% er det den internationale trafik, der trækker væksten sammen med et øget antal transferpassagerer.

”Den markante stigning i antallet af transferpassagerer på 7,3% og stigningen i antallet af interkontinentale passagerer på 10,2% viser, at vi har styrket vores internationale position som det vigtigste nordeuropæiske trafikknudepunkt. Fem store konkurser i europæisk luftfart i 2012 påvirkede direkte operationen i Københavns Lufthavn, og alligevel formåede vi at skabe solid vækst. Det er tilfredsstillende,” siger Thomas Woldbye, adm. direktør, Københavns Lufthavn.

December bød på et lille fald i passagertallet på 0,4% i forhold til året før. Forklaringen er, at mange sandsynligvis har taget en lang juleferie og først er returneret i begyndelsen af 2013. Det betød, at der var næsten 60.000 flere afgående end ankommende passagerer, hvilket er usædvanligt.

Antallet af starter og landinger faldt med 4,2% i 2012. Sammenholdt med stigningen i passagertallet betyder det, at flyselskaberne har fløjet med bedre belægning og større fly, hvilket er en positiv udvikling.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.