Passagervækst 2,9% i første halvår

European Regions Airline Association (ERA), som repræsenterer 70 europæiske flyselskaber har registreret en passagervækst på ruteflyene til 2,9% i perioden fra januar til og med juni 2010 i forhold til samme periode sidste år. Hvis man imidlertid ser bort på det fald i trafikken på 10%, som askeskyerne efterlod, ville væksten have været på 6%.

 

Generaldirektør Mike Ambrose sagde i sin åbning af ERAs generalforsamling i morges, at det ikke blot var tab på  på flyvningerne, men også alvorlige vanskeligheder af økonomisk art på grund af finanskrisen de foregående år, som ramte flyselskaberne hårdt. Politikerne lovede hjælp til flyselskaberne, men reelt er der ingenting sket, fastholdt han.

 

I samme periode er kapaciteten blevet holdt i ro og den gennemsnitlige load factor er fastholdt på 64%, men også her spillede askeskyerne ind med nul-vækst i april, hvor de øvrige måneder havde en vækst på 1-2 procentpoint.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.