Passagervækst for Small Planet Airlines

Small Planet AirlinesI første halvår 2016 øgede litauiske Small Planet Airlines, der flyver charter for europæiske rejsearrangører, omsætningen med 9,9% til 72,3 millioner Euro.

Den primære årsag til væksten ligger i øgede aktiviteter i Litauen, Polen og i Storbritannien, etablering af flyvninger med tysk AOC og tilbagevending til det franske marked. I løbet af de seks måneder modtog Small Planet Airlines seks nye fly og havde 660.000 passagerer – 26% flere end i samme periode sidste år.

I dag driver flyselskabet 21 fly – 17 Airbus A320 og fire A321. Kabinerne er i perioden blevet moderniseret med nye Recaro sæder, LED belysning, premium sæder og nye underholdningssystemer.

Den hastige vækst og store investeringer i flyflåden har ført til, at Small Planet Airlines profit er faldet i forhold til første halvår sidste år.

”Desværre blev fire af vores seks nye fly leveret meget sent, hvilket var årsag til en skuffende profit, men vi har samtidig fået en kostbar men værdifuld lærestreg med hensyn til planlægning. Vi forventer at tredje kvartal bliver tilsvarende svagere, mens fjerde kvartal forventes på niveau med sidste år”, siger Vytautas Kaikaris, CEO for Small Planet Group.

“I Vintersæsonen fastholder vi de samme markeder, mens Asien vil spille en betydelig rolle for at sikre udnyttelsen af flyflåden. UK vil fortsat være et af vores top-markeder. Brexit har ikke haft nogen effekt hos os i første halvår og bortset fra det svækkede pund forventer vi ingen større ændringer i nærmeste fremtid”, supplerer Vytautas Kaikaris.

Polen var det største marked for Small Planet Airlines med 50% af den samlede chartertrafik fulgt af UK og Litauen hver med 16%, Tyskland med 11% og Frankrig med omkring 5%.

Selskabet opererer fra 11 baser og flyver til 45 destinationer.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.