Pendlertrafik på Øresundsbron stiger

800px-Öresundsbrons_vajrar_2Trafikken på Øresundsbron fortsætter med at stige inden for samtlige trafikkategorier. Stigningen i pendling, som begyndte i 2014, fortsatte i første halvår.

I kombination med en lavere gæld og lave renteomkostninger, giver det et resultat på 394 millioner kroner, hvilket er en forbedring på 59 millioner sammenlignet med samme periode sidste år.

På Øresundsbron stiger al motorvejstrafik og er nu 2,1% højere end i samme periode sidste år, hvis man ser bort fra strejkeeffekten.

”Togstrejken i juni 2014 påvirkede sidste års trafiktal. Derfor ser det ikke ud som om, at stigningen er så stor, når man sammenligner 1. halvår 2014 og 1. halvår 2015. Hvis man ser bort fra strejkeeffekten, ser vi store stigninger inden for bus-, fragt- og fritidstrafik. At stigningen i pendlertrafik samtidig fortsætter, er vi godt tilfredse med”, siger Caroline Ullman-Hammer, adm. direktør i Øresundsbro Konsortiet.

Uden strejkeeffekten steg bustrafikken med 10%, personbiler med 3,2% og BroPas-kunder med 6%. Driftsomkostningerne er faldet i forhold til samme periode sidste år. Driftsresultatet blev 563 millioner kroner, hvilket er en forbedring på 24 millioner.

Den rentebærende nettogæld faldt med 185 millioner kroner i løbet af det første halvår til 15,2 milliarder. I kombination med lav inflation giver det en reduktion i renteudgifter med 35 millioner til 169 millioner kroner.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.