Penge til spejdernes ø i Øresund

luftfoto-koebtSpejdernes ønske om at omdanne Middelgrundsfortet i Øresund til en ø for unge kan realiseres efter Nordea-fonden har valgt at støtte projektet med 120 millioner kroner.

Lasse Bolander, bestyrelsesformand for ungdomsøen: ”Middelgrundsfortet er en fantastisk ø, og da spejderne så, den var til salg, var der mange, der tænkte, at det er et fantastisk sted for unge mennesker. Øen ligger væk fra byen og hverdagen, men tæt nok til, at det er nemt at komme derud”.

Den isolerede placering begejstrer formanden for den forenede spejderorganisation Spejderne, David Hansen: ”Mobilforbindelsen er så dårlig, at man er nødt til at være i øjenhøjde og være nærværende, så man kan få nogle andre typer samtaler, siger han ifølge dr.dk.

Øen kan tages i brug, skal det det gamle fort, som blev opført i 1890’erne, totalrenoveres. I det færdige søfort skal bl.a. etableres et stort spisehus og mere end 500 sovepladser både inde og ude.

Spejdernes ø forventes at blive indviet i foråret 2019.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.