Pessimismen råder

I ’Resegeometri’s januarmåling, Nordic Travel Industry Expectancy Index, vokser pessimismen blandt rejsevirksomhederne på tre af fire nordiske markeder både men hensyn til branchens økonomiske udvikling og deres egen virksomheds udvikling. Mest pessimistiske er de danske rejsevirksomheder og mest optimistiske er de norske virksomheder.

 

Generelt er rejsearrangørerne meget mere optimistiske med hensyn til egen virksomheds udvikling i sammenligning med rejsebranchens samlede økonomiske udvikling, hvilket turde være en uholdbar situation på længere sigt, og snarere afspejler en ønsketænkning eller selvopholdelsesdrift for at leve op til alt for højt satte mål.

 

”I sammenligning med november sidste år er det mest bemærkelsesværdigt, at nordiske rejsevirksomheder med ren privatrejsefokus er blevet signifikant mere pessimistiske samtidig med, at rejsevirksomheder med en ren erhvervsfokus derimod er blevet noget mere optimistiske”, siger Jan Borg, viceadm. direktør på Resegeometri.

 

Travel Industry Expectancy Index er en uafhængig temperaturmåler på nordiske rejsevirksomheders tiltro til den økonomiske udvikling. Det udarbejdes af analysevirksomheden Resegeometri Nordic AB.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.