Pilot vandt retssag over Norwegian

norwegianFlyselskabet Norwegian dømt til at betale 530.000 norske kroner i erstatning til en pilot, der kom til skade ved en ulykke i 2010.

Både moderselskabet og datterselskabet har arbejdsgiveransvar, fastslår dommen, ifølge travelreport.se. Moderselskabet er i dette tilfælde Norwegian Air Shuttle og datterselskabet er Norwegian Air Norway. Ifølge

advokat Christen Horn Johannessen fra pilotforbundet Parat, er principspørgsmålet om, hvilket selskab, der faktisk har ansvaret det samme som kom op under pilotstrejken i Norwegian tidligere i år.

Retten har taget stilling til, om Norwegian Air Shuttle stadig har arbejdsgiveransvar efter at piloterne blev overflyttet til datterselskabet Norwegian Air Norway.

Dommen får stor betydning, mener også Parats viceformand Vegard Einan: ”Den giver de ansatte en helt anden tilknytning til moderselskabet”, hævder han.

Retten henviser til en dom fra Norges Højesteret i 1990, som siger, at den norske arbejdsmiljølov ikke hindrer, at flere selskaber kan have arbejdsgiveransvar for en ansat.

Norwegian har ikke besluttet, om man vil anke dommen.