Piloter kræver særlig tillidsmandsudvalg og højere lønninger

Standby skrev i går, at der er en ny strejke på vej til Lufthansa. Denne gang er det 5.000 piloter, der truer med at nedlægge arbejdet.

Piloternes fagforbund, Cockpit, vil have et særligt tillidsmandsudvalg inden for koncernen til at varetage piloternes særlige interesser. Det strider imod tillidsmandsloven, mener Lufthansas ledelse. Advarselsstrejker af tre timers varighed kan komme på tale allerede i slutningen af denne uge, siger en talsmand for Cockpit. Lufthansa har svaret igen ved at true med at kræve skadeserstatning.

Udover spørgsmålet om det særlige tillidsmandsudvalg strides Lufthansa og Cockpit om lønningerne for datterselskabernes piloter. Det drejer sig om de regionale selskaber Eurowings og CityLine. Fagforbundet kræver, at der sker en udligning i lønningerne for piloterne fra datterselskaberne og moderselskabet. Det vil Lufthansa forhindre.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.