Piloter på stewardesse-kursus

Kurserne henvender sig til piloter, flymekanikere og ground service personale, som skal lære at servere drinks og mad og samtidig gennemgå de sikkerhedskurser, som er obligatorisk for kabinepersonalet, skriver business.dk.

 

Aktionen er sat i gang, fordi flyselskabet risikerer en strejke blandt de 12.000 kabinemedarbejdere, som er organiseret i fagforeningen Unite og i disse dage stemmer om, hvorvidt man vil strejke eller ej, og en sådan strejke vil koste omkring 20 millioner pund om dagen.

 

Det tværfaglige sammenhold er ikke udpræget, og piloternes fagforening, Balpa, vil ikke modsætte sig, at piloter tager strejkeramt arbejde som stewardesser, mens jordpersonalets sammenslutning, GMB, opfordrer sine medlemmer til ikke at tage arbejde i fly-kabinerne.

 

Hvis kabinepersonalet vælger at strejke, kan aktionen starte om en uge. Unite har dog tilføjet, at man ikke vil ramme påsketrafikken. Den tidligere afstemning, som tydede på strejke i juledagene blev kendt ugyldig ved en domstolsafgørelse.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.