Piloter presset til landing i dårligt vejr

0

polsk præsident flystyrt i 2010FLYSTYRT: Alle 96 ombord, herunder den polske præsident, omkom, da en Tupolev Tu-154 fra det polske flyvevåben i 2010 styrtede ned i en skov i det vestlige Rusland. Lækkede udskrifter fra samtalerne i cockpittet viser, at der var stort pres på piloterne for at gennemføre landingen.

I minutterne før jetflyet ramte jorden i tæt tåge, kan der ifølge en polsk radiostation høres stemmer fra personer i præsidentens følge som kraftigt opfordrer piloterne til at lande.

På udskriften af stemmer optagelserne fra cockpittet beder piloterne adskillige gange de øvrige personer i cockpittet om at være stille eller forlade cockpittet.

Der er endnu ikke en endelig havarirapport om styrtet i nærheden af byen Smolensk, hvor bl.a. den polske præsident Lech Kaczynski omkom.

Ifølge udskriften talte piloterne om at opgive at lande pga. den tætte tåge. Chefen for det polske flyvevåben var også i cockpittet og sagde – 41 sekunder før styrtet – til piloterne: ”den landing klarer I nemt,” skriver Reuters.

Den polske præsident var med sit følge på vej til en ceremoni til minde om Katyn-massakren under Anden Verdenskrig, hvor Sovjetunionens hemmelige politi, NKVD, myrdede omkring 22.000 polske officerer, politifolk og polske intellektuelle og begravede dem i massegrave i Katyn-skoven.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz