Pilotforening jagter igen Norwegian

norwegian Boeing B787 Dreamliner

Verdens største fagforening for piloter, nordamerikanske ALPA, opfordrer sammen med Delta Air Lines USA’s Export-Import Bank til at afvise ansøgninger fra Norwegian om finansiering af selskabets irsk-registrerede Boeing B787’ere.

ALPA – Air Line Pilots Association – der har over 51.000 medlemmer hos 30 flyselskaber i USA og Canada, mener, at Norwegians planer om langruter fra Europa til USA skader amerikanske flyselskaber.

“U.S. Export-Import Bank’s finansiering af flykøb i USA sparer udenlandske flyselskaber for millioner af dollars når de køber passagerfly,” siger ALPA’s nye formand, Tim Canoll.

Gennem årene har U.S. Export-Import Bank finansieret Norwegians køb af Boeing-fly for over en milliard dollars, herunder alle Norwegians B787 Dreamliners, hedder det fra ALPA.

ALPA har længe været efter Norwegians langruter til USA fra Europa. ALPA er utilfreds med, at Norwegian i Irland har oprettet selskabet Norwegian Air International (NAI).
”NAI i Irland er baseret på en forretningsmodel der søger at omgå internationale aftaler om beskatningsregler og ansættelsesvilkår for dermed at opnå en unfair konkurrencefordel, der bl.a. rammer i konkurrencen mod amerikanske flyselskaber,” hedder det fra ALPA.

ALPA kører også lobbykampagne for at få USA’s transportministerium til at nægte at give Norwegian (NAI) tilladelser til flere flyvninger mellem Europa og USA.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.