Pilotforening samler underskrifter mod Norwegian

Norwegian-dreamliner”Det er fint med fair konkurrence, men Norwegians langruteselskab er en ulv i fåreklæder”, lyder det fra den 50.000 medlemmer store amerikanske pilotforening, ALPA. Air Line Pilots Association opfordrer USAs regering til at afvise Norwegians langruteplaner.

På hjemmesiden takeaction.alpa.org kører ALPA nu en intensiv kampagne mod Norwegians nye irske selskab, der skal stå for selskabets langruteflyvninger. Air Line Pilots Association repræsenterer 50.000 piloter i 32 amerikanske flyselskaber.

ALPA er utilfreds med, at Norwegians datterselskab, Norwegian Air International, har fået irsk operatørlicens (AOC). Nu forstærker ALPA kampen mod Norwegians ansøgning om rettigheder til at flyve til USA.

Kampagnen omfatter bl.a. en underskriftindsamling til præsident Barack Obama og USAs Transportministerium.  Hjemmesiden var onsdag aften på vej mod 11.500 støtter fra piloter og den amerikanske offentlighed.

Takeaction.alpa.org har et præfabrikeret brev til USAs Transportministerium, som man blot skal underskrive med sit navn og postadresse. I brevet opfordres underskriverne til at fortælle præsident Obamas regering, at den skal forsvare arbejdspladser i USAs flyselskaber ved at afvise Norwegian Air Internationals ”farlige ansøgning” om at flyve til USA. ”Fremtiden for USA’s luftfartsindustri er på spil,” hedder det på hjemmesiden. ALPA henviser bl.a. til, at NAI ikke vil flyve fra Irland til USA, og at piloterne er ansat efter en Singapore-kontrakt, selv om NAI ikke betjener Singapore.

ALPA understreger, at konkurrence er fint, men at Norwegian Air International er et af mange krumspring fra Norwegian for at undgå fair konkurrence.