Pilotstrejke hos Lufthansa i april

Baggrunden for strejketruslen er uenighed om lønninger og tryghed i ansættelsen. Der er tale om en opfølgning på strejken i februar, som kun varede en dag, da der blev bebudet nye forhandlinger.

Lufthansa har i lighed med flertallet af europæiske flyselskaber søgt at reducere omkostningerne for at imødegå vigende efterspørgsel og voksende driftstab og det store tyske flyselskab har sagt, at det seneste udspil var ’sammenhængende med selskabets situation og de økonomiske muligheder’.

For piloterne betyder det fastfrysning af lønningerne i op til to år, hvilket stort set er accepteret, men til gengæld er piloterne utilfredse med udsigten til, at deres jobs risikerer at blive outsourced til flyselskaber, der for nylig er opkøbt af Lufthansa-koncernen, for eksempel bmi og Austrian Airlines.

I en udtalelse fra piloternes fagforening, Vereinigung Cockpit, hedder det, at man kun kan acceptere fastfrysning af lønnen eller endog lønnedgang, hvis Lufthansa lever op til den aftalte job-sikkerhed. Ud over Lufthansas piloter bakker piloterne i lavprisdatterselskabet Germanwings og Lufthansa Cargo op om pilotstrejken.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.