Planer om hurtigere tog vakler

Ifølge Berlingske Tidende fremkommer der modstand mod det principgodkendte projekt i en bog, der er skrevet af Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen og som udgives 2. november, skriver jp.dk.

 

Af bogen fremgår det blandt andet, at det bliver alt for dyrt at gennemføre projektet mellem Odense og Århus, som for eksempel vil kræve en ny bro over Vejle Fjord og eventuelt endnu en bro over Lillebælt, samt udretning af skinnenettet i Trekantsområdet.

 

Hertil kommer, at det kun er ganske få, der kan få glæde af en sådan milliardinvestering, idet den planlagte timedrift kun kan gennemføres, hvis der køres uden stop mellem byerne og forfatteren insisterer på, at togene også skal standse i byer som Vejle og Fredericia, som han anser for at være betydende knudepunkter.

 

Dansk Folkepartis Kim Christiansen, er enig og fastslår, at der efter hans mening findes en meget bedre løsning i anlæg af en Kattegatbro, som kan nedbringe rejsetiden mellem København og Århus til en time.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.