Pluk din egen te i Kina

Det sker for at imødekomme den voksende interesse i for Østens kultur og levevis. Turen ledes af tidligere Kina-korrespondent Christina Boutrup, der bruger teen som en kulturel døråbner til Riget i Midten. Hver dag drikkes cirka 2.750.000.000 kopper te på verdensplan, og antallet af te-drikkere i Danmark har været stærkt stigende de seneste 10 år. 

”Danskerne har fået øjnene op for de grønne og hvide teer, der sundhedsmæssigt også har meget at byde på. Derfor er det oplagt at tage tedrikkerne med ud at se, hvor teen kommer fra”, siger Christian Hincheldey, femte generation i A.C. Perch’s Thehandel.

  Christina Boutrup:

”Jeg glæder mig til at vise danskerne nogle af de smukkeste steder i Kina, og så tror jeg, at teen kan være med at give indsigt i kinesisk kultur. Der bor næsten 1,4 milliarder, og det er så stort, at man er nødt til at tage udgangspunkt i en bestemt ting for at forstå landet, og te er en god indgangsvinkel”.

  

På rundrejsen bliver deltagerne guidet gennem de forskellige sorter af te-eksperter, og får lov til selv at plukke de grønne blade på terrassemarkerne.

  

Turen går fra Shanghai over Wuzhen og Hangzhou, som er kendt for sin grønne te, til Fujian, der er kendt for Oolong-te. Rejsen slutter i Beijing med sight-seeing.

 

Skrevet af Flemming Juul