Politisk enighed om letbane

letbaneAlle partier i Folketinget på nær Enhedslisten, bakker op om en transportpolitik, som blandt andet sikrer en letbane i hovedstaden.

Atalen om letbanen i Ring 3 er næste skridt frem imod realisering af den 27 km lange letbane mellem Lyngby og Ishøj, som har været under udvikling i to år, skriver borsen.dk.

“Jeg er tilfreds med, at forligskredsen har givet mig mandat til at indgå aftale med kommunerne i Ringby-samarbejdet og regionen,” siger transportminister Henrik Dam Kristensen. “Letbanen er et visionært projekt, som kan bidrage til at løfte den kollektive trafik omkring København.”

Staten afsætter yderligere 252 millioner kroner, så statens samlede indskud i projektet runder 1,7 milliarder kroner. Nu kan staten, Region Hovedstaden og de kommuner, letbanen løber igennem, forhandle den konkrete udformning.

Styregruppen for den københavnske letbane fremlagde i marts sin plan, som man venter kan tiltrække 13-14 millioner passagerer om året og flytte 4.000 ture fra bilen til kollektiv trafik hver dag.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.