Politisk flertal for at underskrive Femern-kontrakter

femern projektEt bredt politisk flertal er stort set klar til at lade Femern A/S underskrive kontrakter på byggeriet af Femern-tunnelen, selv om Tyskland endnu ikke har godkendt byggeriet.

”Det har været meget positivt, og jeg oplever, at alle partierne er meget positivt stemte over for det”, sagde transportminister Hans Christian Schmidt efter et møde forligskredsen tirsdag aften.

Kontrakterne bliver ifølge DR Nyheders oplysninger behæftet med en klausul, der skal sikre, at kontrakterne først træder i kraft, når Tyskland rent faktisk har godkendt tunnel-byggeriet, hvilket formentlig sker om 2-4 år.

Klausulen og forsinkelsen giver ifølge De Radikales transportordfører en ekstraregning på omkring to milliarder kroner. Den ene går til at holde Femern-selskabet kørende, herunder udgifter til resten af godkendelsesprocessen i Tyskland. Den anden milliard er prisen, entreprenørerne skal have for at vente med byggeriet.

Hvis den tyske godkendelse ikke kommer, og kontrakterne skal annulleres, skal entreprenørerne have omkring 300 millioner kroner i godtgørelse.

Forligskredsen omkring Femern Bælt-projektet består af alle Folketingets partier undtagen Enhedslisten og Alternativet.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.