Populære ferielande markant billigere

Konceptplåtning 2009. Thailand.

Man får langt mere for sine penge på ferien i år, hvis man rejser uden for EU, viser en opgørelse, Danske Bank har lavet for TV2.

Thailand er for eksempel blevet 8,3% billigere siden sidste sommer, når der måles på valutaudsving og tages højde for begge landes inflation. Er man turist i Thailand i en uge og bruger man 1.000 kroner om dagen, sparer man altså 581 kroner i løbet af ugen i forhold til sidste år.

Tyrkiet er blevet 7,4% billigere for danske feriegæster, og det betyder, at man sparer 518 kroner i løbet af en uge med et forbrug på 1.000 kroner pr dag.

“Generelt bliver det billigere at være dansk turist uden for EU, og det skyldes, at kronen er blevet styrket siden foråret. En besparelse på mellem 500 og 600 kroner kan man mærke i feriebudgettet” siger privatøkonom i Danske Bank Louise Aggerstrøm Hansen til TV 2.

En af de nærmeste destinationer, hvor man kan spare er England. Et ophold i London er blevet 7,9% billigere svarende til en ugentlig besparelse på 551 kroner ved et forbrug på 1.000 kroner om dagen.

”Pundet er svækket op til afstemningen om, hvorvidt England skal være med i EU. Afstemningen den 23. juni får derfor indflydelse på, om svækkelsen fortsætter”, siger Louise Aggerstrøm Hansen.

Går man efter de allerstørste besparelser, skal man sætte kurs mod Rusland. Her får man 19,7% mere for pengene sammenlignet med sidste år. Bruger man 1.000 kroner hver dag betyder det, at man sparer 1.379 kroner i løbet af en uge.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.