Positivt halvårsresultat for turismen i Tyskland

tysklandOgså i de første seks måneder af 2013 kunne Tyskland glæde sig over positiv udvikling i udenlandske overnatninger.

Fra januar til og med juni blev der ifølge Statistisches Bundesamt registreret 30,9 millioner overnatninger fra udlandet. Det er en stigning på 3,2% i forhold til samme periode sidste år. Også danskerne klarede sig flot med en stigning på 1,5%.

”Efter tre rekordår i træk er der også i år fortsat tegn på vækst – det er en klar succes“, erklærer Ernst Burgbacher, medlem af forbundsregeringens turismeudvalg.

”Trods oversvømmelser i nogle egne af Tyskland og en regnfuld juni ligger incoming-turismen også klart i plus i første halvdel af 2013. Selv set i lyset af den fortsatte konjunkturkrise har Tyskland indtil nu hævdet sig internationalt“, siger Petra Hedorfer, CEO for Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT).

Nabolandene sørger for konstante stigninger. Her viste det sig igen, at ikke mindst danskerne vælger at holde ferie i deres naboland. Knap 1,2 millioner danske overnatninger blev det til fra januar til juni – en stigning på 4,8%. Alene i juni tegnede danskerne sig for godt 206.800 overnatninger – et plus på 1,5%.

Blandt BRIC-landene lå Rusland i spidsen med en stigning på 20% i forhold til sidste år og bidrog med 2,2 millioner overnatninger.

Ved en fortsat udvikling på de vigtigste markeder forventer DZT en stigning på to til tre procent for hele året.