Positivt kvartal for easyJet

”easyJet har leveret en god performance i regnskabsårets 3. kvartal med en stigning i den totale omsætning på 5,3% på trods af udfordringer i form af askeskyer og kombinationen af flyvelederaktioner og besætningsproblemer i dele af vores netværk. Vi har sat en plan i værk i forhold til disse nye problemer for at

minimere deres fremtidige indvirkning på vores passagerer og ansatte”, siger Carolyn McCall, easyJets CEO, i en kommentar til kvartalsresultatet

 

Virksomheden venter fortsat at opnå et overskud før skat for hele året på mellem 100 og 150 millioner pund ved uændrede brændstofpriser.

 

Omsætningen er steget med 5,3% til 759,2 millioner pund og omsætningen pr sæde er steget med 3,5% til 53,23 pund som følge af, at indtjeningen pr passager er steget med 4,5%.

 

Askeskyerne medførte betydelige operationelle afbrydelser i perioden med 7.314 aflyste afgange, hvilket berørte næsten en million passagerer og kostede ca. 65 millioner pund i tabt omsætning og yderligere omkostninger.

  

Fremadrettede bookinger er på linje med det foregående år, og med 64% solgte sæder i 4. kvartal forventer virksomheden fortsat at opnå et overskud for hele året på mellem 100 og 150 millioner pund ved den nuværende valutakurs og de nuværende brændstofpriser.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.