Præsidentkandidat til kamp mod Norwegian

Bernie Sanders.

Bernie Sanders.

”Vi kan ikke tillade det at ske!”, siger den demokratiske præsidentkandidat Bernie  Sanders, der går i kamp for, at Bjørn Kjos ikke skal få opfyldt sin amerikanske drøm.

”Vi må gøre hvad vi kan for at forhindre et globalt kapløb mod bunden i flybranchen”, siger Bernie Sanders om Norwegians foreløbige flyvetilladelse fra de amerikanske luftfartsmyndigheder, skriver E24.no.

”Norwegians forsøg på at undergrave international arbejdsret ved at outsource billig arbejdskraft fra Thailand og andre lavtlønslande er uacceptabelt”, hedder det i en meddelelse på Sanders egne kampagnesider.

Sanders skriver, at en tilladelse fra det amerikanske transportministerium (DOT) vil være et direkte brud på de stærke arbejderrettigheder, der indgår i Open Skies-aftalen mellem EU og USA.

Norwegians  kommunikatjonsdirektør Anne Sissel Skånvik: ”Norwegian bidrager til hundredtusinde arbejdspladser i USA med nye ruter og turisme og ikke mindst vores flyordrer hos Boeing og motorordrer hos Pratt & Witney”

”Norwegian har mange støttepiller i de store selskaber og i turismeindustrien, men der er måske flere stemmer at hente på denne måde, og det handler vel mest om valgkamp i USA”, skriver Skånvik, som understreger, at flyselskabet har amerikanske medarbejdere på sine fly fra selskabets amerikanske baser.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.