Præsidentkandidat til kamp mod Norwegian

Bernie Sanders.

Bernie Sanders.

”Vi kan ikke tillade det at ske!”, siger den demokratiske præsidentkandidat Bernie  Sanders, der går i kamp for, at Bjørn Kjos ikke skal få opfyldt sin amerikanske drøm.

”Vi må gøre hvad vi kan for at forhindre et globalt kapløb mod bunden i flybranchen”, siger Bernie Sanders om Norwegians foreløbige flyvetilladelse fra de amerikanske luftfartsmyndigheder, skriver E24.no.

”Norwegians forsøg på at undergrave international arbejdsret ved at outsource billig arbejdskraft fra Thailand og andre lavtlønslande er uacceptabelt”, hedder det i en meddelelse på Sanders egne kampagnesider.

Sanders skriver, at en tilladelse fra det amerikanske transportministerium (DOT) vil være et direkte brud på de stærke arbejderrettigheder, der indgår i Open Skies-aftalen mellem EU og USA.

Norwegians  kommunikatjonsdirektør Anne Sissel Skånvik: ”Norwegian bidrager til hundredtusinde arbejdspladser i USA med nye ruter og turisme og ikke mindst vores flyordrer hos Boeing og motorordrer hos Pratt & Witney”

”Norwegian har mange støttepiller i de store selskaber og i turismeindustrien, men der er måske flere stemmer at hente på denne måde, og det handler vel mest om valgkamp i USA”, skriver Skånvik, som understreger, at flyselskabet har amerikanske medarbejdere på sine fly fra selskabets amerikanske baser.